درباره ما | مطالبات شهدا | دفاع مقدس | دانشنامه | فیلم | صوت | ارتباط با ما | سایت های شفیق فکه | سیاسی | تصاویر
    صفحه نخست / دانشنامه / فرهنگی اجتماعی

روزی روزگاری - بهترین و پند آموز ترین قسمت سریال روزی روزگاری

بخشی از سریال روزی روزگاری

قلی خان که راهزن بوده و توبه کرده و بلدچی شده می میرد. او در دوران جوانی اش به تنهایی هزار کاروان را لخت کرده ولی تاکنون نتوانسته یک کاروان را سالم به مقصد برساند و مشغول الذمه خودش شده است و این را بد ترین تقاصی می داند که نسبت به اعمال بدش پس داده است.

مرحوم جمشید لایق در نقش قلی خان سریال روزی روزگاری



جمشيد لايق در زمره بازيگراني بود كه بيش از چهل سال در كنار سينما بود و هيچ‌گاه سوداي مشهور شدن نداشت. او نيز مانند بسياري از بازيگران تحصيل‌كرده و روشنفكر آن زمان، كارش را از تئاتر شروع كرد. پيش از ورود به عرصه نمايش و حتي پس از كسب شهرتي نسبي، تحصيل را رها نكرد و همواره مشتاق آموختن بود. او ابتدا از هنرستان هنرپيشگي فوق‌ديپلم گرفت، سپس دوره يك ساله آمار را در وزارت كشور گذراند، در دانشگاه تهران در رشته ميكروب‌ شناسي درس خواند و سرانجام در سال 1353 از دانشكده تئاتر در رشته دراماتورژي فارغ‌ التحصيل شد. سي‌سال پيش از آن، در جامعه باربد زير نظر اسماعيل مهرتاش آموزش تئاتر ديد و از 25 سالگي كارش را در گروه هنر ملي به عنوان مدير صحنه و متصدي پخش صدا در تئاتر آغاز كرد. لايق از جمله بازيگراني بود كه پس از ورودش به سينما ترجيح داد مثل دوستان تئاتري‌اش در فيلم‌هاي هنري بازي كند. اولين فيلمش را در سال 1346 بازي كرد كه نيمه تمام ماند و سپس در دهه پنجاه حضور پررنگ‌تري در سينما داشت.

او يكي از بي‌ حاشيه‌ ترين بازيگران سينما، تئاتر و تلويزيون بود كه بازي‌هاي ماندگاري از خود به يادگار گذاشت. لايق را در شناخته شده‌ترين سريال‌هاي تلويزيوني به خاطر داريم، آثاري مثل «هزار دستان» كه به نقش عموجان نشاط در كنار اسماعيل محرابي، در نخستين قسمت از اين سريال بازي فوق‌العاده‌اي از خود به نمايش گذاشت. نقش‌هاي ديگرش نيز به يادماندني هستند؛ خزانه‌دارافسانه سلطان و شبان (داريوش فرهنگ) و بازي در نقش قلي‌خان، راهزن سريال روزي روزگاري (امرالله احمدجو) كه توبه مي‌كند. اين مورد آخر شايد مشهورترين نقشي بود كه در دهه 1370بازي كرد.

در اولين جشن بازيگران سينماي ايران از اين بازيگر پرسابقه تقدير شد. جمشيد لايق در سال‌هاي اخير، به دليل بيماري كم كار بود و حضور پراكنده‌اي در نمايش‌ها يا فيلم‌ها داشت. او آخرين بار در سال 1378 در نمايش ريچارد سوم (داود رشيدي) روي صحنه رفت و آخرين حضور سينمايي‌اش در همين سال در سگ‌ كشي (بهرام بيضايي) بود. جمشيد لايق كه درجه دكتراي هنري از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دريافت كرده بود پس از يك ماه بستري شدن در مركز قلب تهران، شامگاه 21 آبان و در 78 سالگي به دليل ايست قلبي درگذشت.

 نسخه قابل چاپ    ارسال این صفحه به دوستان
تاریخ و زمان انتشار: چهار شنبه 13 دی 1391
تهیه و تنظیم: عبدالله خدمتگزار
منبع : سیما
ارسال نظر:
 
عنوان  
رایانامه  
متن نظر  
کد امنیتی = ۹ + ۲